На Київщині пройшов традиційний хресний хід зі списком чудотворної ікони Божої Матері «Призри на смирення»

13 липня 2021 року, у день свята Собору славних і всехвальних 12-ти апостолів, відбувся традиційний хресний хід від Михайлівського храму села Білогородка Київської області до чоловічого монастиря на честь Положення Ризи Божої Матері у Влахерні (с. Томашівка Фастівського району на Київщині) зі списком чудотворної ікони Божої Матері «Призри на смирення». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Передувала молитовному ходу Божественна літургія в Архангело-Михайлівському храмі с. Білогородка. Божественну літургію очолив архієпископ Фастівський Даміан у співслужінні архієпископа Олександрійського і Світловодського Боголєпа та єпископа Бишівського Кирила. Архіпастирям також співслужили настоятель храму протоієрей В’ячеслав Лазорик, а також духовенство Київської єпархії.

Після запричасного вірша владика ректор звернувся до присутніх з архіпастирським словом, після якого привітав усіх зі святом та передав благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія. Наостанок Його Преосвященство побажав учасникам Хресної ходи Божої допомоги. 

Після трапези, приблизно о 10.30, розпочався Хресний хід.

Всього віруючі – а вони прибули з різних куточків України – пройшли 50 кілометрів. Маршрут проліг через три райони Київської області: Києво-Святошинський, Макарівський та Фастівський. Паломники зупинялися на відпочинок в селах Білогородка, Лука, Музичі, Неграші, Ясногородка, Осикове, Лишня та смт. Бишів. Очолили молитовний хід владики Даміан і Боголєп, відрізок шляху з усіма пройшов єпископ Бишівський Кирил.

У скит паломники прийшли рівно опівночі. Обитель традиційно зустріла їх феєрверком і дзвоном. Увійшли в ворота обителі та пройшли до головного храму – на честь преподобномучениці Єлисавети – віряни зі співом тропаря Пасхи Христової.

Бажають залишилися ночувати в обителі. Увечері й на наступний день вранці вони взяли участь у богослужіннях з нагоди престольного свята скиту – Положення ризи Пресвятої Богородиці у Влахерні.

Щорічний Хресний хід Білогородка — Томашівка вперше провели у 2001-му, 13 липня. Маршрут пролягає через три райони Київської області: Києво-Святошинський, Макарівський та Фастівський. Протяжність — 47 км. Хід приурочений до престольного свята скиту Введенського монастиря —Положення ризи Пресвятої Богородиці у Влахерні (15 липня).

За матеріалами сайтів foma.in.uakdais.kiev.uа

Просмотров: 1631