Представники УПЦ взяли участь в черговому засіданні ВРЦІРО

14 липня 2021 року відбулося чергове засідання Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій (ВРЦІРО), в якому з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, взяли участь: заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич та співробітник Відділу священник Сергій Шульгач. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу ВЗЦЗ.

Під час засідання були розглянуті поточні питання церковно-державних стосунків, підбиті підсумки святкування 25-ліття ВРЦІРО, розглянуті інші питання діяльності Ради.

На засіданні також виступила заступник Міністра охорони здоров’я пані Ірина Микичак, яка попросила членів Ради підтримки у справі подання і поширення інформації щодо вакцинації серед своїх громад, зокрема серед людей похилого віку та сільського населення.

Учасники засідання отримали примірники Збірника документів ВРЦіРО за період 1996 – 2021 років, який днями вийшов друком з нагоди 25-ліття Ради.

Глави і представники конфесій обговорили формат участі ВРЦіРО в урочистостях, присвячених святкуванню 30-річчя Незалежності України. Зокрема, 24 серпня планується організація щорічного урочистого заходу «Благословення України» в храмі Святої Софії за участі керівництва держави.

Просмотров: 386