Суд зобов’язав поліцію розслідувати розпалювання ворожнечі до УПЦ чиновником Львівської ОДА

16 липня 2021 року Подільський районний суд міста Києва зобов’язав Подільське управління поліції Києва внести в Єдиний реєстр досудових розслідувань відомості про розпалювання релігійної ворожнечі і ненависті до УПЦ начальником відділу релігій та національностей Львівської облдержадміністрації Дмитром Горєвим. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Telegram-канал громадського руху «Миряни».

Розглянувши скаргу «Мирян», суд визнав протиправною бездіяльність поліції щодо дій Горєвого, які носять ознаки злочину, передбаченого ст.161 КК України, – розпалення релігійної ворожнечі та ненависті.

Дмитро Горєвой виступає ведучим на ютуб-каналі «DetectorUA», де займається маніпуляціями і поширює відверто брехливу інформацію, розпалюючи ворожнечу стосовно Української Православної Церкви і знущаючись над почуттями віруючих.

«Такий чиновник з упередженим ставленням до нашої Церкви на посаді начальника відділу релігій облдержадміністрації буде розпалювати релігійну ворожнечу і ненависть у всьому регіоні», – підкреслили у ГС «Миряни» після призначення Горєвого начальником відділу релігій та національностей Львівської ОДА.

У громадській спілці мирян УПЦ зазначили, що чекають на відповідь Львівської ОДА щодо звільнення Горєвого Д. О. з займаної посади.

Нагадаємо, у Корецькому районному суді на Рівненщині винесли вирок прибічнику «ПЦУ», який побив вірянина УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 437