Парафія в селі Голядин на Волині просить допомоги у спорудженні нового храму

Віряни Української Православної Церкви в селі Голядин Волинської області, які втратили свій Георгіївський храм у результаті його передачі владою у володіння «ПЦУ», вже залили фундамент для нової церкви і просять допомогти зібрати кошти для продовження робіт. Про це повідомив настоятель громади отець Олександр Свиновей, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ.

За словами священика, ділянка для будівництва пожертвувала приходу одна з місцевих мешканок, що переїхала з Голядина. Місце під майбутній храм було освячено ще восени 2019 року, громада розпочала будівництво своїми силами, але тепер вірянам потрібна допомога.

«Після втрати храму ми молилися, як і багато інших громад, в приватному будинку. Зареєструвати юридичну особу – нову парафію канонічної Церкви – нам не дають», – розповів отець Олександр.

Бажаючі допомогти релігійній громаді з будівництвом нового храму в честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних радість» можуть перерахувати кошти на карту Приватбанку 5168755443317041.

У 2019 році в Голядині Шацького району обласна влада провела реєстрацію нової релігійної структури. У цьому селі не було зареєстрованої юридичної особи парафії УПЦ, люди просто відвідували побудований в 1992 році Георгіївський храм, який і був відданий у розпорядження «ПЦУ». Віряни УПЦ почали будівництво нового храму.

Громада села після розколу розділилася приблизно навпіл; в невеликому Голядині всього 68 дворів, жителі 30-35 з них залишилися за УПЦ. На богослужіння, які поки перенесені в приватний будинок, стабільно приходять 20-30 осіб.

Просмотров: 2328