Київська духовна академія видала книгу “Українська Православна Церква: віхи історії”, яка охоплює події від початків християнства на Русі до сьогодення

22 липня 2021 року вийшла з друку книга «Українська Православна Церква: віхи історії», підготована Київською духовною академією і семінарією. Видання здійснено з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та за сприяння Керуючого справами УПЦ, заслуженого професора митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, який також є головою редакційної колегії книги. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу КДАіС.

Членами редакційної колегії книги стали: ректор Київської духовної академії і семінарії, професор єпископ Білогородський Сильвестр, проректор з науково-богословської роботи, професор Володимир Вікторович Бурега, вчений секретар, доцент протоієрей Василій Яковчук та викладач ієромонах Митрофан (Божко).

Видання рекомендовано до друку Вченою радою Київської духовної академії і семінарії (журнал №164 від 23 грудня 2020 року) та підготоване до друку Видавничим відділом Української Православної Церкви.

Книга являє собою короткий нарис історії Православної Церкви на території України. Вона охоплює події від початків християнства на Русі до сьогодення. Події церковної історії зображені на тлі суспільно-політичного та культурного життя як у середині країни, так і на міжнародній арені у відповідні епохи. Це дозволяє краще зрозуміти звивистий шлях, який пройшла Українська Православна Церква за свою більш ніж 1000-літню історію.

Видання оздоблено численними ілюстраціями і розраховане на широке коло читачів. Спеціально для цієї книги були підготовані карти Київської Митрополії в різні періоди її існування.

Просмотров: 638