У Ніжинській єпархії освячено храм, в Уманській єпархії – каплицю

21 липня 2021 року митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент очолив чин освячення храму на честь Казанської ікони Пресвятої Богородиці в с. Калинівка Чернігівської області, 20 липня митрополит Уманський і Звенигородський Пантелеімон освятив каплицю на честь ікони Божої Матері “Взыскание погибших” в смт. Іваньки Черкаської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Ніжинської та Уманської єпархій.

21 липня 2021 року, в день вшанування Казанської ікони Божої Матері, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент очолив чин освячення храму на честь Казанської ікони Пресвятої Богородиці в селі Калинівка Ніжинського району Чернігівської області.

Його Високопреосвященству співслужили вікарій Ніжинської єпархії Преосвященніший Єпископ Ладанський Феодосій, секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний Борзнянського округу протоієрей Іоанн Олинчук, благочинний Бахмацького округу протоієрей Віктор Воробей, благочинний 1-го Ніжинського округу протоієрей Михаїл Борканин та духовенство єпархії.

На Малому вході Архіпастир з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія нагородив за заслуги перед Святою Православною Церквою настоятеля храму протоієрея Олексія Хрептака митрою та ієрея Андрія Боголюбова – набедреником та камілавкою.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про позбавлення від епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу з хворобою.

Після одпусту літургії Митрополит Климент звернувся до пастви зі словом проповіді, нагородив ктитора храму Віталія Олексійовича Сутулу орденом святителя Феодосія Чернігівського та благодійників благословенними архієрейськими грамотами.

На завершення богослужіння Архіпастирі звершили літію за упокій душ спочилих православних християн.

20 липня 2021 року в смт. Іваньки Маньківського району Черкаської області відбулося освячення каплиці на честь ікони Божої Матері “Взыскание погибших”.

Чин освячення звершив Керуючий Уманською єпархією митрополит Уманський і Звенигородський Пантелеімон у співслужінні благочинного Маньківського округу прот. Василія Славіти, прот. Романа Дишлюка та протод. Віталія Островського.

Халимоника Володимира Івановича, який виявив ініціативу і старанність під час будівництва та підготовки каплиці до освячення, було нагороджено Орденом Покрову Пресвятої Богородиці. Після владика закликав на всіх Боже благословення.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 909