За фактом телефонних погроз священику Волинської єпархії та його родині порушено кримінальне провадження

21 липня 2021 року слідчий суддя Луцького міськрайонного суду К. О. Камінська винесла рішення порушити кримінальне провадження за фактом телефонних погроз священику Волинської єпархії протоієрею Володимиру Мелесю, настоятелю громади УПЦ на честь Казанської ікони Божої Матері села Садів Волинської області, та членам його родини. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Волинської єпархії.

Зокрема нещодавно у телефонному режимі протоієрею Володимиру Мелесю почали знову надходити погрози від прихильників “ПЦУ” про негайне виселення з житлового будинку у селі Садів, де проживає священик з сім’єю та малолітнім внуком.

Прес-служба єпархії опублікувала аудіозаписи телефонних дзвінків із погрозами та звернулася з проханням до всіх повідомити в поліцію або у Волинське єпархіальне управління Української Православної Церкви, якщо хтось упізнав по голосу особу злочинця.

Нагадаємо, що священику та його родині, а також адвокату погрожували й раніше. А 4 червня 2021 року відбулось чергове судове засідання у справі про виселення родини протоієрея  Володимира Мелеся з малолітніми дітьми з будинку в селі Садів Луцького району Волинської області. Попри тиск молодиків, які прибули на засідання з «кліриком ПЦУ», Луцький міськрайонний суд задовольнив позов священика УПЦ і зупинив справу про виселення його сім’ї. Таке рішення не сподобалося прихильникам «ПЦУ» і вони почали погрожувати адвокату.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1386