Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкове богослужіння з нагоди дня пам’яті преподобного Антонія Печерського (відео)

23 липня 2021 року, у день пам’яті преподобного Антонія Печерського, начальника усіх руських ченців, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Успенської Києво-Печерської лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополити: Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, Мукачівський і Ужгородський Феодор, Кам’янський і Царичанський Володимир, Сєверодонецький і Старобельський Никодим, Кременчуцький і Лубенський Миколай, Ніжинський і Прилуцький Климент, Вінницький і Барський Варсонофій; архієпископи: Гурій (Кузьменко), Бучанський Пантелеімон, Городницький Олександр, Черкаський і Канівський Феодосій, Конотопський і Глухівський Роман, Бердянський і Приморський Єфрем, Фастівський Даміан, Вознесенський і Первомайський Олексій, Олександрійський і Світловодський Боголєп, Васильківський Миколай; єпископи: Іванківський Кассіан, Гостомельський Тихон, Баришівський Віктор, Білогородський Сильвестр, Ладижинський Сергій, Макарівський Гедеон, Переяслав-Хмельницький Діонісій, Петропавлівський Андрій, Згурівський Амвросій, Біловодський Павел, Вишневський Спиридон, Ірпінський Лавр, Бородянський Марк, Бишівський Кирил, Ладанський Феодосій, Новопсковський Іринарх, Корсунь-Шевченківський Антоній, духовенство Лаври та гості монастиря у священному сані.

Участь у богослужінні взяли священники з делегації від Чорногорсько-Приморської митрополії Сербської Православної Церкви. Богослужбові піснеспіви виконував зведений хор братії Лаври та студентів Київської духовної академії під керівництвом архімандрита Полікарпа (Линенко).

Під час Божественної літургії піднесли особливі молитви про припинення епідемії, про лікарів та одужання хворих.

Після співу запричасного вірша до численних паломників та парафіян Києво-Печерської обителі зі словом проповіді звернувся митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Священнослужителі та віряни на чолі з Блаженнішим Владикою звершили хресний хід до Ближніх печер обителі, де відбувся молебень з молитвою преподобному Антонію.

Після відпусту Предстоятель привітав з днем небесного покровителя митрополита Бориспільського і Броварського, єпископа Корсунь-Шевченківського та лаврських архімандритів, які носять ім’я преподобного Антонія Печерського. Владики подякували архіпастирю за вітання. Насамкінець було виголошене многоліття.

Нагадаємо, напередодні Предстоятель очолив всенічне бдіння в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2211