У Криворізькій єпархії освячено Покровський храм

22 липня 2021 року, в день пам’яті сщмч. Панкратія, єп. Тавроменійського (І), митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем звершив освячення Покровського храму с. Покровськ Нікопольського району Дніпропетровської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Криворізької єпархії.

Після чину освячення митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем звершив Божественну літургію.

Правлячому архієрею за богослужінням співслужили: благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак, благочинний Покровського благочиння протоієрей Володимир Качан, настоятель храму протоієрей Валерій Ситник та запрошене духовенство.

Також за богослужінням молився голова Нікопольської районної адміністрації Євтушенко Є.В.

На Малому вході за старанні пастирські труди митрополит Єфрем, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, нагородив настоятеля Свято-Покровського храму с. Покровськ протоієрея Валерія Ситника митрою.

На сугубій єктенії були виголошені прохання про позбавлення людей від смертоносної інфекції, що викликана вірусом Covid-2019, та за медичних працівників, які несуть свій жертовний подвиг заради зцілення недужних. Потім криворізький архіпастир підніс до Господа покаянну молитву під час згубної пошесті та смертоносного зараження.

Після закінчення Божественної літургії було звершено молебень та святковий хресний хід. Митрополит Єфрем звернувся до богомольців зі словом архіпастирського повчання та нагородив помічників отця-настоятеля благословенними архієрейськими грамотами.

Насамкінець Високопреосвященніший владика надав присутнім своє святительське благословіння.

Нагадаємо, 21 липня 2021 року митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент очолив чин освячення храму на честь Казанської ікони Пресвятої Богородиці в с. Калинівка Чернігівської області, 20 липня митрополит Уманський і Звенигородський Пантелеімон освятив каплицю на честь ікони Божої Матері “Взыскание погибших” в смт. Іваньки Черкаської області.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 322