Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив престольне свято в Ольгинському соборі столиці (відео)

24 липня 2021 року, в день пам’яті святої рівноапостольної княгині Ольги, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Ольгинському соборі м. Києва, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, митрополит Кременчуцький і Лубенський Миколай, архієпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, клірики Свято-Ольгинського собору та гості храму.

На малому вході Блаженніший Митрополит Онуфрій нагородив почесного настоятеля собору протоієрея Всеволода Рибчинського орденом “Різдво Христове” з нагоди 45-річчя священницької хіротонії. Також архіпастир відзначив кліриків храму богослужбовими нагородами.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням піднесли сугубу молитву про припинення епідемії, за лікарів та одужання хворих.

Після завершення Божественної літургії священнослужителі на чолі з Предстоятелем звершили молебень з молитвою рівноапостольній княгині Ользі.

На звершення Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав усіх присутніх зі святом, побажав молитовної підтримки святої княгині Ольги та благословив усіх.

Нагадаємо, у день пам’яті преподобного Антонія Печерського Предстоятель очолив святкові богослужіння у Києво-Печерській лаврі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1965