Митрополит Дніпропетровський Іриней освятив храм на честь великого князя Володимира

22 липня 2021 року митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней з архіпастирським візитом відвідав храм на честь преподобного Онуфрія Великого в с. Вербуватівка Павлоградського району Дніпропетровської області, де звершив чин великого освячення нижнього храму на честь рівноапостольного великого князя Володимира. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Дніпропетровської єпархії.

Митрополиту Іринею співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Миколай Ничипорук, благочинний Юр’ївського церковного округу протоієрей Іоанн Мороз, благочинний Павлоградського церковного округу протоієрей Павло Бурлай, настоятель храму протоієрей Андрій Соснін і духовенство Дніпропетровської єпархії.

Після чину великого освячення владика Іриней звернувся до віруючих зі словом проповіді, після якої здійснив в новоосвяченому храмі Божественну літургію.

На малому вході архіпастир з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія нагородив настоятеля храму протоієрея Андрія Сосніна правом носіння хреста з прикрасами.

Після завершення богослужіння правлячий архієрей вручив загальну грамоту настоятелю храму протоієрею Андрію Сосніну, ктитору храму Володимиру Григоровичу Зоренку і всій парафії.

Після цього митрополит Іриней звершив освячення куполів і накупольних хрестів.

На завершення свого візиту владика Іриней відвідав верхній храм на честь преподобного Онуфрія Великого, де ознайомився з ходом завершальних робіт і підготовкою до великого освячення, яке заплановане на 16 вересня 2021 року, в день 240-річчя від дня заснування села Вербуватівка.

Просмотров: 286