В Одесі при жіночому монастирі відкрився притулок для постраждалих від домашнього насильства

23 липня 2021 року з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела при Архангело-Михайлівському жіночому монастирі був відкритий притулок для людей, які постраждали від домашнього насильства. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

В урочистому відкритті притулку при жіночому монастирі взяла участь міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

За словами настоятельки Михайлівського жіночого монастиря ігумені Серафими (Шевчик), домашнє насильство в сім’ї стало великою проблемою, особливо в період епідемії коронавірусу, тому створення подібного центру при жіночому монастирі стало скромною спробою допомоги таким людям.

«Я думаю, що наше починання буде сприяти тому, що й інші волонтерські громадські організації відгукнуться на заклик. Хотілося б, щоб і наші парафіяни, і наші люди робили все, щоб насильство в сім’ях не переростало в агресію, щоб не ставало гріхом, який калічить людські душі», – розповіла ігуменя Серафима.

Згідно з даними Національної соціальної служби України за минулий рік органи та установи, які протидіють домашньому насильству, зафіксували 211 362 звернення про насильство в сім’ї. Зокрема, 180 921 звернення надійшло від жінок, 27 676 – від чоловіків і 2 756 – від дітей.

Просмотров: 252