У Неділю 5-ту після П’ятидесятниці Предстоятель звершив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (відео)

25 липня 2021 року, у Неділю 5-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Успенської Києво-Печерської лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Петропавлівський Андрій, єпископ Біловодський Павел, єпископ Бородянський Марк, духовенство Лаври та гості монастиря у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир пояснив вірянам євангельське оповідання про зцілення Господом двох біснуватих та про жителів Гадаринської землі, які не прийняли Христа через втрату своїх свиней.

«Людина повинна любити Бога і віддавати себе у волю Божу, – зокрема наголосив Предстоятель. – Не змушувати Бога, щоб Бог робив мою волю, а змушувати себе робити волю Божу. Нехай Господь допомагає нам, дорогі брати і сестри, щоб ми у своєму житті були мужніми, щоб ми не боялися нічого, крім Бога. Щоб ми шанували Бога понад усе. І коли постане питання: якийсь інтерес нашого життя або Бог, Його закон – треба вибирати друге, тобто Бога, Його закон. Якщо людина так робить, то вона блаженна і благословенна».

За богослужінням піднесли особливі молитви про припинення епідемії, про лікарів та одужання хворих.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дияконську хіротонію Іоанна Оксака, який служитиме у храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці у селі Гвоздів Васильківського району Київської області.

Нагадаємо, Предстоятель очолив престольне свято в Ольгинському соборі Києва.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1472