Віддавати перевагу Закону Божому, а не власним інтересам — Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

До цього закликав Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у своїй проповіді, пояснюючи благання народу Гадаринського краю до Спасителя піти від них (Мф. 8: 28 – 9: 1). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель звернув увагу на зухвалу і дещо незрозумілу поведінку жителів Гадаринського краю.

За словами Архіпастиря, замість того, щоб після побаченого дива відчинити ворота Господу і прохати його про зцілення, гадаринці навіть не пустили Спасителя в місто.

«Чому так? З історії відомо, що іудейський народ мав Закон Мойсея, за яким єврей не мав права тримати свиней. А жителі Гадаринської землі це робили, всупереч Закону, це був їхній бізнес, як ми сьогодні говоримо. І вони побоялися, що якщо впустять Спасителя, то він загубить всіх їхніх свиней. Тому вони, люблячи більше свиней, ніж Бога, попросили Спасителя, щоб Він відійшов від їхніх земель», — пояснив він.

Як підкреслив Митрополит Онуфрій, людина повинна любити Бога передусім і віддавати себе у волю Божу. А якщо перед нами постане питання: або власний інтерес, або Бог, — завжди обирати Бога і Божий Закон.

«Не вимагати від Бога, щоб Він виконував мою волю, а змушувати себе творити волю Божу», — зазначив Блаженніший владика та побажав бути мужніми у житті, нічого не боятися, крім Бога, і шанувати Його: «А щоб ми так себе поводили, треба молитися, постувати, змушувати себе духовно жити за Божественним Законом, який регулює людське життя і робить нас благословенними на землі і спасенними на небі».

Просмотров: 740