Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння напередодні 1033-ї річниці Хрещення Русі

27 липня 2021 року, напередодні дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира та з нагоди Дня Хрещення Русі, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння на соборній площі Успенської Києво-Печерської лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили архієреї та духовенство з усіх єпархій Української Православної Церкви, а також представники Помісних Православних Церков. Зокрема, участь у святкуванні беруть: делегація Антіохійської Православної Церкви на чолі з єпископом Селевкійським Єфремом, секретарем Священного Синоду Антіохійського Патріархату; делегація Сербської Православної Церкви у складі єпископів Ремесіанського Стефана та Топлічського Ієрофея, вікаріїв Святішого Патріарха Сербського; представник Православної Церкви Чеських земель і Словаччини архієпископ Празький Михаїл; віряни з Грузії та Чорногорії.

За богослужінням молилась велика кількість киян та прочан, які приїхали до Києва на свято з усіх регіонів України та з інших держав.

На вечірнє богослужіння понад 350 тисяч вірян прийшли разом з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм Хресним ходом від Володимирської гірки, де був звершений урочистий молебень.

Хресний хід очолювали чудотворні ікони. Святині будуть цілодобово доступні для поклоніння вірянам у храмі преподобних Антонія та Феодосія Печерських (Трапезний храм) у Києво-Печерській лаврі.

Завтра урочиста Божественна літургія розпочнеться о 8:30. Богослужіння очолить Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1266