Предстоятель Української Православної Церкви очолив урочистий молебень на Володимирській гірці до Дня Хрещення Русі (фото)

27 липня 2021 року, напередодні 1033-річчя Хрещення Русі та дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив святковий молебень біля пам’ятника Хрестителю Русі на Володимирській гірці у Києві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Разом із Його Блаженством за богослужінням молилися представники Антіохійської, Сербської Православних Церков та Православної Церкви Чеських земель і Словаччини, єпископат, духовенство всіх єпархій Української Православної Церкви, десятки тисяч православних вірян з усієї України та групи іноземних паломників з Чорногорії, Грузії, Польщі та інших країн.

Богослужбові піснеспіви виконував хор Київської духовної академії і семінарії під керівництвом архімандрита Романа (Підлубняка).

За богослужінням були піднесені молитви з подякою Богу за всі благодіяння, які Господь дарував нашій землі, за те, що Він обрав наш народ і через святого князя Володимира привів до Православної віри. Від імені всіх вірних лунали молитовні прохання зберегти Церкву від розколів і негараздів, примножити любов серед нашого народу та дарувати мир і добробут українській державі.

Після завершення молебню Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до велелюдної пастви з вітанням та духовною настановою.

«Сердечно вітаю з Днем Хрещення Русі – Днем духовного народження нашого народу! Нехай Бог молитвами святого князя Володимира допомагає нам. Нехай Бог молитвами Пречистої Своєї Матері береже всіх нас!», – зазначив Предстоятель.

Після молебню розпочався масштабний багатотисячний Хресний хід центральними вулицями столиці з чудотворними мощами св. князя Володимира та шанованими іконами Божої Матері до Києво-Печерської Лаври, щоб благословити всіх українців благодаттю святих.

Запис прямої трансляції урочистостей дивіться на телеканалі “Інтер”.

  Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3494