Розпочався Хресний хід з Івано-Франківщини та Волині до Почаївської Лаври (фото)

26 липня 2021 року розпочався традиційний хресний хід до Свято-Успенської Почаївської Лаври паломників з Івано-Франківської та Володимир-Волинської єпархій на свято Почаївської ікони Божої Матері, що відзначається 5 серпня. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт лаври та єпархіальні прес-служби.

Як зазначили в Почаївській Лаврі, 25 липня, після вечірньої служби, великий лаврський дзвін сповістив про початок Хресного ходу. Дзвін з 50-метрової лаврської дзвіниці чути на 25 кілометрів. Його удари підхопили інші дзвони, й урочистий передзвін розлився всим Почаєвом.

Православні вишикувалися від Успенського собору до монастирських врат і нижче – до підніжжя лаври у Почаївській духовній семінарії, щоб зустріти чудотворний образ Почаївської Божої Матері, який очолює Хресний хід.

“Сотні людей вийшли на вулиці, хрестячись і радіючи. Це було воістину Торжество Православ’я”, – відзначили в прес-службі обителі.

Хресний хід очолили намісник Лаври митрополит Почаївський Володимир з архієпископом Шумским Іовом, ректором Почаївської духовної семінарії.

Після завершення Хресного году та молебню намісник Лаври митрополит Володимир звернувся до пастви зі словом проповіді: “Сьогодні ми молилися Божій Матері, дякували Її й просили, щоб Вона, як і в ХVII столітті, захистила цю обитель від руйнування, і в подальшому зберігала нашу Церкву, наші святині, і нас із вами”.

А вже 26 липня з благословення архієпископа Івано-Франківського і Коломийського Серафима в храмі Преображення Господнього в м. Івано-Франківськ хресна хода До Почаївської Лаври розпочалася зі спільної молитви під час Божественної літургії.

Паломники подолають понад 200 кілометрів, щоб 5 серпня відзначити свято в Свято-Успенській Почаївській Лаврі.

Того ж дня з благословення митрополита Володимир-Волинського Володимира щорічний хресний хід на честь Почаївської ікони Божої Матері вирушив із храму преп. Амфілохія Почаївського в смт. Ратне.

На сторінці Володимир-Волинської єпархії в Facebook опубліковано розклад руху хресного ходу.

У хресній ході взяти участь запрошуються всі бажаючі.

Просмотров: 2224