Предстоятель розповів, чому святі стали святими (відео)

Блаженніший Митрополит Онуфрій відзначив у своїй проповіді, що прп. Серафим Саровський є яскравим образом святого угодника Божого, який показав нам, що можна, живучи в миру, догоджати Богу та жити за Його заповідями. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словом Архіпастиря, звісно, не всі можуть взяти на себе такий духовний подвиг, як преподобний Серафим Саровський, але кожен повинен прагнути жити за Божими заповідями.

«Не всі можуть бути ченцями, піти в пустелю, молитися на камені 1000 днів і 1000 ночей. Але кожен може й повинен смирятися, не засуджувати ближнього, не красти, не зраджувати один одного, терпіти. Це є ті заповіді Божі, ті головні закони, які роблять людину здатною до вічного життя і спасіння», — зокрема сказав владика.

Якщо людина щоденно себе привчає до смирення, терпіння прощення ближнього, то, як підкреслив Митрополит Онуфрій, крокуватиме протореною прп. Серафимом і всіма угодниками Божими дорогою — дорогою до Бога.

«Святі стали угодниками Божими не тому, що вони довго не їли, не пили і не спали, а тому, що підкорили себе волі Божій і що за все, що посилав Господь, дякували Йому. Замість злоби людської, ненависті вони платили любов’ю. Це зробило святих святими», — підкреслив Його Блаженство та зауважив, що якщо ми будемо так проводити своє земне життя, то станемо хоч трішки подібними до святих.

Просмотров: 575