Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Літургію у храмі с. Бережонка на Буковині, де служив його батько

Предстоятель відвідав село, в якому був настоятелем його батько-священник, а також людей похилого віку у місцевому геріатричному центрі і помолився на могилах батьків.

2 серпня 2021 року, у день пам’яті святого пророка Божого Ілії, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію на подвір’ї храму на честь апостола і євангеліста Іоанна Богослова у селі Бережонка Вижницького району Чернівецької області, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Храм у селі Бережонка освячено на честь святого апостола Іоанна Богослова, але чин освячення в повоєнні роки звершили саме в день пам’яті пророка Ілії, тому це свято громада вважає престольним.

Довгі роки в цьому храмі служив батько Блаженнішого владики, протоієрей Володимир Березовський. Тут, коло церкви його й поховано.

Предстоятелю співслужили єпископ Ірпінський Лавр, духовенство храму та гості. За Літургією архіпастир звернувся до вірян зі словом проповіді.

Після богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій помолився на могилі батька. Потім Предстоятель відвідав могилу матері, Березовської Юлії Іванівни. Вона похована на цвинтарі сусіднього села Коритне, неподалік від Миколаївської церкви.

У цей день Блаженніший владика провідав людей похилого віку в геріатричному центрі села Коритне, яким архіпастир опікується ще з часів, коли очолював Чернівецько-Буковинську єпархію.

Нагадаємо, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив престольне свято храму на честь преподобного Серафима Саровського у Пущі-Водиці (відео).

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3261