Делегація Антіохійської Православної Церкви взяла участь в урочистостях до Дня Хрещення Русі та відвідує святині України

Офіційна делегація Антіохійської Православної Церкви, яка прибула до Києва на святкування Хрещення Русі, продовжує відвідувати з паломницькою поїздкою святі місця України. Зокрема делегація на чолі з єпископом Селевкійським Єфремом, секретарем Священного Синоду Антіохійського Патріархату, відвідала Свято-Успенські Києво-Печерську та Почаївську Лаври, древні монастирі Києва, святині Чернігівської та Рівненської єпархій, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

27 – 28 липня офіційна делегація Антіохійської Православної Церкви на чолі з єпископом Селевкійським Єфремом, секретарем Синоду Антіохійського Патріархату, взяла участь у велелюдному молебні на Володимирській гірці, Хресному ході, святковій Божественній літургії в Києво-Печерській Лаврі та відвідала, як повідомив у Facebook священик Віталій Горзовдревні монастирі столиці: Свято-Покровський жіночий монастир, Архангело-Михайлівський Зверенецький монастир, Свято-Троїцький Іонинський чоловічий монастир.

Після духовенство Антіохійської Церкви відвідало святині міста Чернігова та Чернігівської єпархії. Делегація завітала до жіночого монастиря святого Георгія Побідоносця, де вклонилася чудотворній іконі Божої Матері «Аз есмь с вами и никто же на вы».

31 липня – 1 серпня делегація Антіохійської Православної Церкви перебувала з паломницьким візитом у Свято-Успенській Почаївській Лаврі та відвідала скит праведної Анни.

1 серпня, в день пам’яті преподобного Серафима Саровського, делегація Антіохійської Православної Церкви продовжила відвідувати, як передає РІВНЕ. Голос Церквисвятині Рівненської єпархії, зокрема Свято-Георгієвське подвор’я Городоцького Свято-Миколаївського жіночого монастиря. Духовенство зустрілось з єпископом Дубенським Пименом, вікарієм Рівненської єпархії УПЦ, та сестрами подвор’я.

Під час неофіційного візиту представники братської церкви поспілкувалися з насельницями обителі, розпитали про сучасну ситуацію в Церкві, вклонилися святим іконам.

«Нас просили молитись за Антіохійську Православну Церкву, – розповідає сестра Ніколая (Чернецька), насельниця Свято-Георгієвського подвор’я. – Своєю чергою й ми теж просили святих молитов за нашу».

Під час візиту в храм Свято-Георгієвського подвор’я прийшли наречені на Таїнство вінчання, і ієрарх Антіохійської Православної Церкви єпископ Єфрем благословив молодят.

Паломництво делегації святими місцями України продовжується.

Просмотров: 929