Паломники з Грузії взяли участь у святкуваннях Дня Хрещення Русі та вклоняються святиням України

Для участі у святкуваннях Дня Хрещення Русі 27-28 липня 2021 року і паломництві святинями України з благословення Святійшого і Блаженнішого Католикоса-Патріарха всієї Грузії Ілії II в Україну прибула паломницька група з Грузії. Приймає гостей і супроводжує маршрутом Паломницький Центр Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на pilgrims.in.ua.

27-28 липня паломники взяли участь у Хресній ході, святкової Літургії в Києво-Печерській Лаврі, вклонилися святим в печерах, відвідали центр Києва з його храмами.

Під час урочистого богослужіння до групи зі словами привітання звернувся Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

«Я вітаю вас на нашій українській землі та бажаю вам многая літа. Гамарджоба! – сказав Предстоятель УПЦ гостям з братської Грузинської Православної Церкви. – Просимо передати Святішому Патріарху Ілії уклін і подяку».

29 липня паломники відвідали древній Печерськ і його монастирі: Іонинський і Введенський; монастирі в Китаєво, Голосієво, Феофанії.

Паломники з Грузії також відвідали Успенську Почаївську Лавру. Грузинські гості пробули там три дні, беручи участь в богослужіннях.

Просмотров: 270