У Святогірській Лаврі відбулися святкування на честь головної святині Донбасу – Святогірської ікони Богородиці

30 липня 2021 року в Успенській Святогірській Лаврі відбулися урочистості на честь чудотворної Святогірської ікони Пресвятої Богородиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу обителі.

Божественну літургію в Успенському соборі очолив намісник обителі митрополит Святогірський Арсеній у співслужінні митрополита Сєверодонецького і Старобільського Никодима, єпископа Волноваського Амвросія, вікарія Донецької єпархії, Біловодського єпископа Павла, вікарія Луганської єпархії, єпископа Новопсковського Іринарха, вікарія Сєверодонецької єпархії, братії Лаври у священному сані та 90 священиків, які прибули з різних єпархій Української Православної Церкви вшанувати Царицю Небесну.

Пісні виконували братські хори під управлінням архімандрита Арсенія (Ванюшина) та ієромонаха Рафаїла (Попова).

Після святкової літургії відбувся велелюдний хресний хід з чудотворною іконою Святогірської Божої Матері до пам’ятника Божої Матері «Ігумені», де відбувся молебень, який очолив митрополит Арсеній спільно з митрополитом Сєверодонецьким і Старобільським Никодимом, єпископом Волноваським Амвросієм, єпископом Біловодським Павлом, єпископом Новопсковським Іринархом.

Після молебню до всіх присутніх звернувся намісник Святогірської лаври митрополит Арсеній, який привітав всіх зі святом Святогірської ікони Божої Матері.

Намісник підкреслив особливість цього свята, подібного до великоднього за великою кількістю благодаті, радості і втіхи, які відчуває кожен присутній.

«Скільки тут Божа Матір почула народу. Дорогоцінні підвіски, які біля Її чудотворної ікони, в них і радість про виконання молитовного прохання, у них і несподіване чудо зцілення від невиліковної хвороби, у них і сльози, у них і скорбота, у них і велика втіха, у них, і подяка Божій Матері за виконану обітницю, за ту чи іншу справу, – все це, браття і сестри, Цариця Небесна приймає разом з нашими молитвами, а ці речові підвіски говорять про наше живе молитовне спілкування з Божою Матір’ю», – зазначив він.

Митрополит Арсеній побажав усім материнського Покрову Божої Матері, розради і виконання всього доброго, що люди просять у Пречистої Богородиці.

На завершення свого слова владика Арсеній запросив усіх на святкову трапезу. Після чого хресний хід під спів величання і дзвін повернувся з чудотворною іконою Святогірської Божої Матері в Успенський собор, де віруючі отримали можливість прикластися до шанованого образу Пресвятої Богородиці.

Просмотров: 977