Митрополит Чернівецький Мелетій очолив святкування з нагоди заснування нового монастиря в єпархії

1 серпня 2021 року митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій очолив святкування з нагоди заснування чоловічого монастиря на честь Усікновення глави Іоанна Предтечі в селі Зруб-Комарівський, Сторожинецького району, Чернівецької області та вручив ігуменський жезл новому наміснику. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Божественну літургію владика звершив у співслужіння єпископа Хотинського Веніаміна, єпископа Бородянського Марка, гостей у священному сані з Сербської Православної Церкви, представників чоловічих і жіночих монастирів духовенства Чернівецької єпархії.

Митрополит Мелетій возвів намісника монастиря ієромонаха Никодима в сан архімандрита і вручив йому ігуменський жезл.

Також під час Божественної літургії звершили дві хіротонії: митрополит Мелетій звершив хіротонію диякона Олександра Голяновського в ієрея, єпископ Марк висвятив ченця Анфима в ієродиякона.

Після богослужіння владика Мелетій звернувся до пастви з проповіддю і привітав братію з офіційним заснуванням монастиря.

Єпископ Марк передав обителі пам’ятну ікону Божої Матері «Почаївська» від Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в знак благословення новоствореному монастирю.

На завершення намісник новоствореної обителі архімандрит Никодим подякував архієреям, духовенству, вірянам за соборну молитву.

Рішення про заснування монастиря в Зрубі-Комаровському на честь Усікновення глави Іоанна Предтечі Священний Синод УПЦ ухвалив 12 травня 2021 року.

Просмотров: 682