У Михальчі на Буковині колишній активний комуніст намагався опечатати храм УПЦ

6 серпня 2021 року четверо прихильників “ПЦУ” на чолі з вчителем школи у селі Михальча Сторожинецького району Чернівецької області прийшли до вірян УПЦ та вимагали ключі від храму на честь Успіння Божої Матері, щоб зробити опис майна та опечатати храм. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Чернівецької єпархії.

Делегацію очолив вчитель Михальчанської школи Василь Миколайович Маскаль, який працює там ще з радянських часів, і свого часу відганяв дітей від церкви на Пасху та Різдвяні свята. Цей вчитель був раніше активним комуністом, а зараз є одним з активних прихильників “ПЦУ” в селі Михальча. Саме він прийшов з групою підтримки та хотів опечатати храм.

В єпархіальній прес-службі повідомили, що віруючі УПЦ пояснили делегатам, що вони не мають жодних прав вчиняти такі дії.

Нагадаємо, прихильники “ПЦУ” неодноразово намагалися захопити Успенський храм Української Православної Церкви  в Михальчі. Спроби захопити храм представники «ПЦУ» здійснили у серпні та листопаді 2019 року. 12 грудня 2020-го вони намагалися взяти будівлю штурмом, розбили стіну храму в районі притвору, за якою знаходилися старі двері, тоді ж приїжджі молодики побили парафіян. Після інциденту слідчі районного відділу поліції відкрили три кримінальні провадження.

Просмотров: 780