У Ніжинській єпархії освячено відтворений Миколаївський храм Пустинно-Рихлівського монастиря

7 серпня 2021 року, у свято Успіння праведної Анни, матері Пресвятої Богородиці, день пам’яті святих жон Олімпіади диякониси та Євпраксії діви, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент освятив Миколаївський храм Свято-Миколаївського Пустинно-Рихлівського жіночого монастиря і звершив в ньому першу Божественну літургію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Ніжинської єпархії.

Його Високопреосвященству співслужили вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій, секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, духовенство та гості єпархії у священному сані.

На Малому вході митрополит Климент з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія нагородив за заслуги перед Святою Православною Церквою настоятельку монастиря ігуменю Олімпіаду (Михайлович) хрестом із прикрасами, клірика монастиря ієрея Миколая Вовка наперсним хрестом та благодійника Володимира Селянського орденом святителя Феодосія Чернігівського.

За богослужінням були піднесені сугубі молитви про позбавлення від епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу з хворобою.

Після одпусту літургії митрополит Климент освятив хрест, що був встановлений у пам’ять благочестивих будівничих та благодійників Рихлівської обителі. Далі Архіпастир звернувся до пастви зі словом проповіді, привітав ігуменю Олімпіаду з днем тезоіменитства та нагородив благодійників обителі благословенними архієрейськими грамотами.

Нагадаємо, 5 серпня 2021 року, день свята Почаївської ікони Божої Матері, було освячено храм на честь Преображення Господнього у смт. Пантаївка Олександрійської єпархії, храм на честь Почаївської ікони Пресвятої Богородиці у селі Верхня Яблунька Львівської єпархії та Свято-Покровський храм у село Азовське Новокаховської єпархії.

Просмотров: 1482