Звернення Блаженнішого Митрополита Онуфрія в день пам’яті великомученика і цілителя Пантелеімона

Щороку 9 серпня православні християни молитовно згадують та вшановують святого великомученика і цілителя Пантелеімона. 

Великомученик Пантелеімон прославляється святою Церквою за його велику віру і любов до Бога, яких не змогли зламати ніякі муки і навіть смерть. 

Православний народ України завжди глибоко шанував пам’ять святого Пантелеімона, споруджуючи на його честь каплиці, храми та монастирі. 

Для нас, православних християн, є загальновідомим те, що страждання та хвороби являються наслідками наших гріхів. Гріх порушує розумну гармонію тілесних і душевних сил людини і приводить людину до страждання. Гріх нівечить не тільки людину, але й середовище, в якому живе людина, робить ворожим до неї.  Через гріх людина пізнала смерть. 

Сьогодні свята Православна Церква звершує особливі молитви до Бога, Творця Неба і землі, і просить, щоб Господь, заради предстательства святого великомученика Пантелеімона, простив нам наші гріхи і зцілив нас від наших хвороб і страждань. 

Святий великомученик Пантелеімон у земному житті був лікарем, а після його переходу у вічність став покровителем лікарів. Тому в цей день щиро вітаю всіх наших лікарів із днем їхнього Небесного Покровителя. Закликаю єпископат, священство, монашествуючих та всіх вірних нашої Української Православної Церкви піднести молитви за всіх наших медпрацівників які в складний час пандемії звершують жертовне служіння своєму народові. 

Нехай молитвами святого великомученика Пантелеімона, Господь всіх наших лікарів благословить. 

+ОНУФРІЙ

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

9 серпня 2021 року

Просмотров: 5386