Архієпископ Нафанаїл освятив престол храму в селі Боровно на Волині

8 серпня 2021 року архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив Божественну літургію та освятив престол храму на честь Різдва Божої Матері у селі Боровно Камінь-Каширського району Волинської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Волинської єпархії.  

Керуючому єпархією співслужили клірики Житнівської округи, благочинний протоієрей Віктор Пащук, завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич), настоятель храму ієрей Артемій Пащук та гості у священному сані. За богослужінням молилася численна громада.

З нагоди важливої події у житті парафії керуючий Волинською єпархією УПЦ на малому вході відзначив настоятеля храму правом носіння хреста з прикрасами.

Під час богослужіння лунала посилена молитва за мир в Україні та за єдність світового Православ’я. Також були піднесені молитви за позбавлення від коронавірусної інфекції та здоров’я медичних працівників. Була виголошена молитва під час згубної пошесті та смертоносної зарази.

Опісля Божественної літургії архієпископ Нафанаїл звернувся до усіх присутніх зі словом проповіді та на завершення висловив подяку отцю настоятелю та парафіянам.

Від імені пастви настоятель подякував владиці та гостям парафії за спільні молитви.

Нагадуємо, 8 серпня у селі Людвище Шумського району Тернопільської області митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій звершив освячення новозбудованого храму на честь Різдва Божої Матері.

Просмотров: 398