Митрополит Тернопільський Сергій звершив освячення нового храму у селі Людвище, який побудували замість захопленого

8 серпня 2021 року у селі Людвище Шумського району Тернопільської області митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій звершив освячення новозбудованого храму на честь Різдва Божої Матері, який побудували замість захопленого прихильниками “ПЦУ”. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Тернопільської єпархії.

Завдяки фінансовій підтримці благодійника та мецената Андрія Васильовича Біби церкву вдалося побудувати за 94 дні – від початку зведення фундаменту до першого богослужіння.

За Божественною літургією архієрею співслужили священики Тернопільської єпархії та духовенство, що прибуло з інших районів області.

Керуючий Тернопільською єпархією митрополит Сергій привіз у с.Людвище зі Свято-Успенської Почаївської Лаври чудотворну ікону Божої Матері, з якою багаточисельна паства та духовенство звершили хресний хід.

По завершенні богослужіння владика Сергій звернувся зі словами проповіді до духовенства, прихожан та вірян, що прибули з сусідніх сіл та районів.

Настоятель храму на честь Різдва Божої Матері отець Михаїл подякував благодійнику за допомогу у зведені храму: «Сьогодні радісний і святковий недільний день в нашому селі Людвище. Сталася велика подія милості Божої: відбулося освячення новозбудованого храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці. В першу чергу я, як настоятель храму і громада хочемо подякувати нашому благодійнику – Андрію Васильовичу, за його велику допомогу у будівництві храму. Нехай Господь дарує Йому свою велику милість, а покровительство Божої Матері оберігає протягом життя».

Нагадаємо, храм Різдва Пресвятої Богородиці в селі Людвище прихильники “ПЦУ” захопили у 2019 році.

Використано фото facebook.com

 

Просмотров: 2304