«Планували один заїзд, вже приймаємо четвертий». У Тернопільській єпархії вперше організували табір в історичному місці Вірля (фоторепортаж)

З благословення митрополита Тернопільського і Кременецького Сергія в Тернопільській єпархії вперше проходить православний табір “Вірля”. Він відбувається в історичній місцевості — Вірля — тут проживала благодійниця Почаївської Лаври Анна Гойська. Звідси щороку відбувається багатотисячний хресний хід з чудотворною Почаївською іконою, яку поміщиця передала в обитель.

«Ми попросили спонсора допомогти організувати нам один день для дітей біля храму з конкурсами, солодким столом і т.п. А він каже: “а як щодо табору? Фінансову сторону беру на себе”. З благословення владики Сергія з протоієреєм Георгієм Казміруком на базі відпочинку в прекрасному місці Вірля ми й організували табір на 60 дітей», — розповів настоятель храму святого Іоанна Предтечі с. Великі Млинівці та один зі співорганізаторів дитячого табору протоієрей Георгій Прокопчук в коментарі Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ.

Отець Георгій зазначив, що за ініціативи та фінансової підтримки благодійника Андрія Васильовича Біби вдалося підготувати табір за два тижні.

«Закупили все: батут, тенісний стіл, м’ячі, вудочки, «озвучку», і т.д. і т.п. Найняли професійних кухарів, яким допомагають парафіяни нашого храму, медика, ведучих, привезли військову палатку в якій розмістили двоярусні ліжка. В палатці живуть хлопці, в домі — дівчата. Завжди на місці священник. Ще у нас є професійні любителі туризму зі спорядженням, які проводять цікаві конкурси й розваги», — продовжив він.

Перший заїзд, який тривав тиждень, відбувся в липні. Священик поділився, що планували зробити один-два таких заїзди лише для парафіян свого храму, але охочих ставало все більше.

«Зараз вже приймаємо четверту чергу дітей і не вміщаємо всіх. Діти живуть і на території, і приїжджають з сусідніх сіл на день, і розміщаються у своїх палатках», — сказав протоієрей Георгій.

Фото facebook.com

Просмотров: 1435