На Кіровоградщині СБУ за рекет затримала партійців «Свободи», представник якої переслідував священика УПЦ

11 серпня 2021 року «Українська правда» з посиланням на джерела в Службі безпеки України повідомила, що було виявлено у членів ВО “Свобода” — керівника обласного осередку та місцевих депутатів Кіровоградщини — арсенал зі зброєю: вони займалися вимаганням коштів.

Як передавав Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, напередодні, 10 серпня, благочинний Новомиргородського округу Кіровоградської єпархії УПЦ протоієрей Ярослав Кушнірчук у себе на особистій сторінці опублікував звернення до громади у зв’язку з переслідуваннями, які влаштував на нього очільник партії “Свобода” в Новомиргороді Кіровоградської області Вадим Батій.

У своїх погрозах «свободівець» вимагав звільнити священика з посади вчителя історія в місцевій школі та погрожував йому при особистих зустрічах «сміттєвою люстрацією».

У повідомленні СБУ зокрема вказано, що правоохоронці викрили факт незаконного зберігання зброї в ході розслідування кримінального провадження щодо причетності викритих депутатів до системної корупції.

За даними слідства, депутати налагодили корупційний механізм одержання грошей від громадян, у тому числі підприємців.

Правоохоронці затримали двох зловмисників після передачі всієї суми хабаря. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших винних осіб.

Просмотров: 1334