У Бердянській єпархії в 1033-річчя Хрещення Русі освячено храм на честь святого князя Володимира

10 серпня 2021 року, в день вшанування образу Богоматері Смоленська «Одигітрія», архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем звершив освячення храму на честь рівноапостольного великого князя Володимира с. Констянтинівка Пологівського району Запорізької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Бердянської єпархії.

Напередодні ввечері Архіпастир очолив полієлейне богослуження у кафедральному соборі Різдва Христа Бердянська.

Біля входу в храм Його Високопреосвященство зустрічали благодійники храму з короваєм і квітами.

За освяченням і святковим богослужінням владиці співслужили регент Києво-Печерський Лаври архімандрит Полікарп (Ліненко), співслужили благочинний Куйбишевського церковного округу архімандрит Димитрій (Міхешкін), благочинний Розівського церковного округу протоієрей В’ячеслав Король, благочинний Пологівського округу і настоятель храму протоієрей Андрій Столярчук та духовенство округу.

На Малому вході, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, за старанні труди на благо Святої Матері Церкви благочинний Пологівського округу і настоятель храму протоієрей Андрій Столярчук був удостоєний високої священицької нагороди – правом здійснювати Божественну літургію з відкритими Царськими вратами до молитви «Отче наш».

На Літургії були присутні представники влади, благодійники, парафіяни та гості храму.

Після сугубої єктенії Архіпастир помолився за припинення в Україні поширення коронавірусної згубної інфекції.

Після закінчення святкового богослужіння у своєму архіпастирському слові архієпископ Єфрем привітав настоятеля і парафіян з історичною подією для села, а також висловив надію на те, що цей храм, як говориться в молитві на освячення, – завжди буде наповнений людьми.

Після проповіді владика Єфрем нагородив благодійників і будівельників храму за старанну працю на благо Церкви Христової високими церковними нагородами. Архієрейськими грамотами були нагороджені люди, які зробили посильну допомогу в будівництві та прикрашення храму.

У слові-відповіді настоятель храму протоієрей Андрій подякував Архіпастирю за освячення храму, архієрейський візит і святительські молитви про паству православної Пологовщіни.

Просмотров: 1237