Предстоятель звершив Божественну літургію у Свято-Аннинському жіночому монастирі на Буковині (+фото)

14 серпня 2021 року, у день свята Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього та день пам’яті святих мучеників Маккавеїв, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Аннинському жіночому монастирі, що у містечку Вашківці Вижницького району Чернівецької області, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, єпископ Хотинський Веніамін, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Герцаївський Силуан, духовенство єпархії та гості у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів вірянам про важливість любові до Бога та про те, як дізнатися, чи любимо ми Бога.

«Для того, щоб визначити для себе самого, чи люблю я Бога, чи ні, я повинен подивитися, чи виконую я Божественні заповіді, – сказав Предстоятель. – Якщо виконую, намагаюсь виконувати ці заповіді, то це означає, що я люблю Бога, намагаюсь любити Бога. Якщо не виконую – то я обманюю себе і всіх навколо себе».

За словами архіпастиря, виконання Божих законів вимагає великої боротьби зі спокусами, дияволом і самим собою. У цій боротьбі допомагає піст та молитва.

За богослужінням піднесли особливі молитви про припинення епідемії, про лікарів та одужання хворих.

Після відпусту було звершене освячення меду і трав. Насамкінець, Блаженніший владика окропив паству святою водою та благословив усіх.

Нагадаємо, 5 серпня Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкування на честь Почаївської ікони Божої Матері.

Просмотров: 5785