«Слово Предстоятеля»: Про чаклунів (відео)

Не можна звертатися до чаклунів. Труднощі попускає Бог, і в труднощах треба звертатися до Бога. Якщо ми будемо просити Бога, щоб Він нам допоміг знайти правильне рішення, то наші вчинки завершуватимуться добром.

14 серпня 2021 року в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов двадцять третій випуск нового сезону щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як зауважив Предстоятель, часом люди, коли переживають життєві труднощі, звертаються до чаклунів, даремно сподіваючись на допомогу.

Блаженніший владика пригадав повчальний приклад про чаклунство, який розповів йому один чоловік років 50 тому.

Ця історія трапилася, коли чоловік був ще маленьким хлопчиком. Його батько не ладнав із невісткою – дружиною свого старшого сина, що врешті ледь не зіграло з ним недобрий жарт. Одного разу батька спіткала біда – зникла зарплатня, яку він начебто приніс додому.

«Аби дізнатися, де його гроші, батько вирішив піти до знахарки і взяв з собою малого сина. Надворі було холодно, і батько попросив знахарку пустити сина на піч. Хлопчик заліз на піч і чув, що батько розповідає знахарці свою грошову історію: “Скажи, де мої гроші”. Чаклунка зайшла за піч і почала там здійснювати своє чаклунство. Тут хлопчика охопив страх, бо він побачив, що знахарці явився демон і сказав: “Гроші є, чоловік, аби не загубити їх, загорнув у носовичок, а на подвір’ї зронив його. А теличка (корова), йшовши подвір’ям, проковтнула ту хусточку з грошима. Тому гроші знаходяться у шлунку телички. Але ти не говори йому про це, скажи, що гроші вкрала невістка і що не хоче йому віддавати. Тоді ми здобудемо дві душі. Невістка від відчаю накладе на себе руки. А свекор буде наш, тому що несправедливо обмовив невістку і довів її до такого стану”. Ворожка послухала демона і сказала чоловікові, що гроші вкрала невістка… Хлопчик вдав, що спить, аби не видати себе. Батько підняв його і вони пішли додому. Але дорогою хлопчик розповів батькові про те, що побачив, і батько, який любив його, повірив. Він прийшов додому, заколов теличку і дійсно знайшов у її шлунку гроші. “З того часу ні я, ні батько ніколи не звертаємося у труднощах до ворожок, а завжди – до Бога. І молитвою, терпінням ми вирішуємо всі свої проблеми”, – завершив так свою історію чоловік, який колись і був тим маленьким хлопчиком», – переповів історію Архіпастир.

Його Блаженство відзначив, що ні в якому разі не можна звертатися до чаклунів і ворожок, тому що це шкідливо для нашої душі. «Чаклуни свідомо чи несвідомо користуються диявольською силою. А диявол є людиноненависником і ніколи не хоче людині добра. Це шкідливо для нас самих», – додав він.

На завершення Блаженніший Митрополит Онуфрій резюмував: «Якщо Бог посилає людині щось гірке, то в цьому гіркому завжди є солодке. Коли диявол дає людині щось солодке, то в цьому завжди гірке, що є отрутою для душі людини. Труднощі попускає Бог, і в труднощах треба звертатися до Бога. І якщо ми будемо звертатися до Бога, будемо просити Бога, щоб Він нам допоміг знайти правильне рішення у своїх труднощах, то наші вчинки будуть правильними та завершуватимуться добром і користю для нас».

Нагадаємо, з 27 жовтня 2018 р. по 9 листопада 2019 р. вийшло 55 передач у рамках програми «Слово Предстоятеля». У кожному випуску Блаженніший Митрополит Онуфрій тлумачив уривок з Євангелія, який читався в храмах під час Літургії в найближчу неділю. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ готував текстову версію кожної з програм.

Архівні записи передач можна знайти на сайті та YouTube-каналі «Інтера» за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

Просмотров: 2143