Предстоятель подякував духовенству і віруючим за силу духу у важкі часи та єдність навколо Божественної Істини (відео)

17 серпня 2021 року, в день сьомої річниці інтронізації, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій подякував архієреям, духовенству та віруючим за те, що в ці складні часи вони зберігають вірність істинній вірі і прагнуть до єдності у Христі, заснованій не на людських принципах, а на Божих законах. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Я хочу подякувати всім єпископам Святої Церкви, всім священикам і всім вам, дорогі брати й сестри, за те, що ви прийшли сьогодні помолитися про моє недостоїнство, — звернувся до присутніх Архіпастир. — Сім років минуло, як один день. Хоча час був насиченим, події одні змінювалися іншими, але, напевно, так людське серце влаштовано і душа людська, що коли 7 років попереду, то нам здається, що багато, а коли їх пережито, то здається, що вони – ніщо».

За словом Блаженнішого владики, ці роки були непростими, але наповнені благодаттю Божою.

«Ми пережили багато нестандартних, незвичайних ситуацій, які складалися з Божого попущення, промислу, — сказав Його Блаженство, — і я сьогодні дякую Господу за те, що Він був терпеливий, довготерпеливий і до мене, грішного, і до всіх нас. Господь зміцнював і давав нову благодать, нову силу в важкі хвилини, коли, здавалося б, уже виснажуються всі сили та можливості».

Предстоятель подякував всім тим, хто в ці непрості часи встояв від спокус.

«Нехай Господь винагородить тих людей, які у важкі часи показали силу духу — коли постало питання: йти наліво або направо (а якщо піти наліво, то там були й оплески, й людська похвала), але пішли направо, — за те, що ходили правильними дорогами — дорогами, які ведуть людей до Бога».

Первосвятитель підкреслив, що «і наша сила, і наша єдність має сенс, коли ми єдині в Бозі, в Істині, у Христі!»

«Ця єдність є міцною, її ніхто не може зруйнувати, — сказав він. — Інші об’єднання, які творяться на людських принципах, людських інтересах, настільки довговічні, наскільки ці принципи та інтереси мають сенс. Коли вони втрачають сенс, єдність руйнується. А єдність навколо Божественної Істини — вічна, тому що Бог вічний».

«Нехай Господь допомагає всім нам, дорогі браття і сестри, владики, щоб ми були єдині у Христі. Це буде для нас благо в земному житті та буде основою надії на порятунок у житті вічному», — побажав Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 847