В які б часи та умови людина не жила, та якщо вона бажає, може стати святою — Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав у день пам’яті святих семи отроків Ефеських і День інтронізації, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель нагадав житіє семи отроків Ефеських та звернув увагу на створене Богом диво, який навів на отроків дивний сон і відкрив таємницю воскресіння мертвих. Отроки Ефеські були замуровані в печері, але не вмерли від голоду і холоду, а прокинулися нетлінні після майже 200-літнього сну.

Як наголосив Архіпастир, диво, яке Бог створив для семи отроків Ефеських, показує, що смерть після страждання Христового для нас є тільки сном, від якого кожен прокинеться і стане перед Судом Божим. «Це дивна історія благодаті Божої, яка робить людину святою», — додав владика.

За словами Блаженнішого владики, є багато шляхів, якими людина досягає святості. Та житія всіх святих свідчать нам про красу Божественної благодаті, «яка людину, незалежно від того, де вона живе, в яких умовах, але якщо вона бажає, то благодать Божа зводить до ступеню святості».

Саме тому, як закликав Блаженніший Митрополит Онуфрій, кожен із нас повинен зводити у собі дух святості.

«Кожен повинен свою душу, своє тіло підпорядковувати Закону Божому. Закон Божий є святим. Хто виконує Святий Закон, той сам стає святим. Господь кожного закликає до святості: «Будьте святі, Я бо святий» (1Пет. 1: 16). Ми повинні йти тим шляхом, яким йшли угодники Божі, щоб досягти ступеню святості», — зазначив він.

Аби досягти святості й не звернути з цього шляху, ми повинні, як підкреслив Його Блаженство, любити Бога і любити ближнього, смирятися один перед одним та перед Промислом Божим, яким Господь нас дивно веде у Царство Небесне.

«Коли будемо так робити, то Боже благословення буде над нами, і ми також, коли Господь закличе нас у Вічність, будемо причасниками того життя, яким насолоджуються сім отроків Ефеських, які сьогодні перед Престолом Божим моляться за нас грішних і просять Божого благословення», — підсумував Предстоятель.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 632