Людину преображає молитва і виконання заповідей Божих – Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

У день свята Преображення Господнього Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій закликав кожного до духовного преображення, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

За словами Предстоятеля, Преображення Господнє, коли Спаситель показав апостолам славу Свого Божества, нагадує нам про те, що кожен у цьому житті “повинен намагатися преображатися з одного образу в кращий”.

Як зауважив Архіпастир, преображення людської душі може бути незначним, але людина має постійно працювати над собою і вдосконалюватись.

“Господь на горі Фаворській показав відразу славу Свого Божества. А людина повинна відкрити в собі образ Божий. Звісно, це відбувається повільно, поступово, невеликими кроками, які навіть непомітні для людського ока, але має відбуватися. Людина – це жива істота. А все живе не може стояти на місці – воно або піднімається, розвивається, або виснажується і вмирає. Християнин повинен постійно підніматися, постійно духовно вдосконалюватися”, – наголосив він.

Преображення, яке ми повинні здійснювати в собі, як пояснив Його Блаженство, відбувається саме за допомогою молитви і через виконання заповідей Господніх.

“Коли людина молиться, але живе, як сама того хоче, то її молитва слабенька, вона, може, й преображає, але дуже слабко й непомітно. Молитва людини, яка живе за заповідями Божими, сильна і тому сильно преображає людину”, – зазначив Блаженніший владика і порадив: “Щоб у нас була сильна молитва, яка б преображала нас, ми повинні намагатися жити за заповідями Божими, за заповідями любові – любові до Бога і любові до людини”.

Підсумовуючи сказане, Митрополит Онуфрій побажав усім Божої допомоги, щоб наше життя було сповнене постійного преображення і молитви, якою людина й преображається. 

“Тоді Боже благословення буде з нами в цьому земному житті, буде допомагати і зміцнювати нас у всіх випробуваннях, у всіх труднощах життя. А коли Бог покличе нас у Вічність, то Господь причислить нас до лику святих, які на небі єдиними устами й єдиним серцем прославляють Триєдиного Бога: Отця, і Сина, і Святого Духа”, – резюмував владика.

Просмотров: 1116