У день Преображення Господнього Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив святкове богослужіння у Києво-Печерській лаврі (відео)

19 серпня 2021 року, у день свята Преображення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Успенської Києво-Печерської лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, єпископ Діонісій (Константинов), єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство обителі та гості у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів вірянам про Преображення Господа Іісуса Христа та про значення цієї події для християн.

«Преображення, яке здійснив Господ на горі Фавор, нагадує нам про те, що Бог є світло, Бог є життя, Бог є сила, Бог – премудрість, Бог – краса, Бог – це бажання людського серця, – наголосив Предстоятель. – І Господь Своїм преображенням закликає нас до того, щоб ми у цьому житті старались преображатися з одного образу в кращий».

За богослужінням піднесли особливі молитви про припинення епідемії, про лікарів та одужання хворих.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив ієрейську хіротонію випускника Київської духовної академії диякона Андрія Євенчука, та висвятив у диякона Валерія Вашеця, клірика столичного Іллінського храму.

Предстоятель також звершив освячення винограду та плодів, яке традиційно відбувається на свято Преображення.

Після відпусту Блаженніший владика привітав вірян зі святом.

«Хай Господь наповнює нас Своєю силою і благодаттю, яка преображає людину, яка веде людину до вічного життя у Христі», – побажав архіпастир та благословив усіх.

Напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Просмотров: 1156