В селищі Ясіня на Закарпатті освятили другий храм, замість захопленого

19 серпня 2021 року, в день Преображення Господнього, митрополит Хустський і Виноградівський Марк очолив святкову Літургію та освятив новий Спасо-Преображенський храм в селищі Ясіня (присілок Плитоватий) Рахівського району Закарпатської області, який побудували замість захопленого прихильниками “ПЦУ”. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Хустської єпархії.

Церкву тут побудували за три місяці, фундамент під яку митрополит Марк освятив 22 травня.

Спасо-Преображенська релігійна громада УПЦ селища Ясіня/Плитоватий виявилася однією з мішеней рейдерських дій “ПЦУ” в Ясінянському благочинні Хустської єпархії в січні-лютому 2019 року. «Єпископ УАПЦ/ПЦУ» Віктор Бедь призначив сюди нового «настоятеля», в той час, як громада УПЦ була змушена перейти на богослужіння в церковний будинок, де проживав священик.

Пізніше у громади відібрали й це місце для молитви, а юридичну особу перереєстрували на користь “ПЦУ”. Однак значна частина парафіян разом з настоятелем залишилися вірними канонічній УПЦ, а богослужіння були перенесені на приватну територію в невелику каплицю. Спокійно служити рейдери не давали людям і тут: священикові перекривали дорогу, а парафіянам погрожували.

Попри протистояння з боку представників “ПЦУ”, в грудні 2020 року в Ясінянському благочинні освятили новий храм, також побудований замість переведеного в нову церковну структуру – в присілку Кевелів. За третю парафію, в присілку Лопушанка, тривають суди.

Просмотров: 649