У Закарпатській та Олександрійській єпархіях освячено новозбудовані храми

22 серпня 2021 року митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор звершив освячення новозбудованого храму на честь Почаївської ікони Пресвятої Богородиці в с. Астей Закарпатської області, а 21 серпня архієпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп звершив освячення новоутворенного храму на честь святих рівноапостольних Костянтина і  Єлени в с. Червонокостянтинівка Кіровоградської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ із посиланням на Мукачівську та Олександрійську єпархії.

22 серпня, в день пам’яті апостола Матфія, митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор звершив освячення та Божественну літургію у храмі на честь Почаївської ікони Пресвятої Богородиці в с. Астей, що на Берегівщині.

Після літургії владика Феодор висловив подяку всім, хто долучився до будівництва храму та побажав новоствореній громаді милості Господньої у служінні Святій Православній Церкві.

21 серпня архієпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп звершив Чин освячення новоутворенного храму на честь святих рівноапостольних Костянтина і  Єлени в с. Червонокостянтинівка Петрівського благочинного округу та очолив святкову Божественну літургію.

Архієрею співслужили секретар єпархії протоієрей Михаїл Бобурко, благочинний Петрівського округу протоієрей Димитрій Городецький, настоятель ігумен Варфоломій (Зінухов), протодиякон Кирил Божко, священство округу та гості сусідньої Криворізької єпархії.

Після завершення богослужіння архієпископ Боголєп звернувся до пастви з вітальним словом, виголосив слова підтримки та настанови і побажав подальшого розвитку громади в лоні Української Православної Церкви.

Парафію було відзначено єпархіальною нагородою священномученника Миколая Іскрівського в обличчі парафіянки, трудівниці Томаг Матрони Афанасіївни.

Мукачівська єпархія

Олександрійська єпархія

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 580