У Луганську відбулося представлення нового керуючого єпархією

24 серпня 2021 року в Петропавлівському кафедральному соборі Луганська після Божественної літургії відбулося представлення нового керуючого Луганською єпархією. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Луганської єпархії.

Божественну літургію звершили митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан митрополит Луганський і Алчевський Пантелеімон, єпископ Біловодський Павел, вікарій Луганської єпархії та духовенство єпархії.

На заупокійній єктенії були піднесені молитви за упокій митрополита Іоанникія і митрополита Митрофана – спочилих керуючих Луганською єпархією.

Після завершення Літургії, митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан звернувся з вітальним словом до новопризначеного правлячого архієрея Луганської єпархії митрополита Пантелеімона.

«Сьогодні, Ви дорогий владико, робите перші кроки на цій кафедрі для того, щоб працювати і приносити духовні плоди. Ви взяли під свій омофор відповідальність, яку поклала на Вас Свята Церква… Сьогодні за богослужінням, ми молилися, щоб Господь послав Вам любов до всієї своєї пастви. Щоб Він давав Вам сили – бути молитовником і ходатаєм за свою паству, щоб ті п’ять талантів, які Ви отримали, були помножені ще п’ятьма талантами, які будуть пов’язані з Вашим особистим духовним подвигом», – сказав владика Митрофан.

Звертаючись до священнослужителів та віруючого народу, ієрарх закликав з любов’ю прийняти свого архіпастиря, допомагаючи йому нести труди, на які благословила його Церква Христова рішенням Священного Синоду.

Виконуючи благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан зачитав витяг з журналів засідання Священного Синоду УПЦ від 17 серпня 2021 року про звільнення митрополита Пантелеімона від управління Ровеньківською і Свердловською єпархією, і призначення його на управління Луганською і Алчевською єпархією.

Потім зі словами привітання до новопризначеного архіпастиря звернувся вікарний архієрей Луганської єпархії єпископ Біловодський Павел. Від імені духовенства та віруючого народу єпископ Павел привітав правлячого архієрея на кафедрі та поздоровив з Днем народження, який цього дня молитовно зустрів митрополит Пантелеімон.

У слові-відповіді митрополит Луганський і Алчевський Пантелеімон сердечно подякував архіпастирям, духовенству і віруючим за соборну молитву і теплі слова вітання.

«Я вірю, що молитви покійного владики Митрофана допомагатимуть мені в моєму служінні. Перш ніж прийняти будь-яке рішення, я буду подумки з ним радитися. Я почитаю його як свого духовного наставника і вчителя – авву, який багато зробив для всіх нас живучи на благословенній Луганській землі, і ще багато в чому нам допоможе, якщо ми будемо шанувати його світлу пам’ять», – сказав він.

Просмотров: 2139