Молімося Богородиці про допомогу в терпінні скорбот, які в порівнянні з Її болем ніщо — Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

До цього закликав Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій під час проповіді в день свята Успіння Пресвятої Богородиці, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель розповів про останні дні життя та дивовижну таїну Успіння Божої Матері.

Як відзначив Архіпастир, апостоли зрозуміли, що Господь забрав тіло Своєї Пречистої Матері на Небо.

«Тому що Матір Божа була кіотом, в якому вмістився невмістимий Бог, була тією посудиною, в якій зберігалася манна вічного життя. Від Божої Матері знову сходило життя для всього людства», — додав владика.
За словами Його Блаженства, нині Матір Божа перебуває на Небі та молиться за всіх людей, «які шанують Її Сина, які вірують в Її Сина як Сина Божого, як Спасителя світу, та які звертаються до Пресвятої Діви Марії з молитвою про Її допомогу».

Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав в день свята Успіння Пресвятої Богородиці особливо молитися Божій Матері — «щоб Вона допомагала нам у наших скорботах, хворобах, випробуваннях, щоб ми переносили їх так гідно, як Вона їх переносила».

«Вона бачила, як ображають її Сина, який був безгрішний, який був абсолютна любов, який ніс людям тільки добро і любов, а люди Йому за це платили тільки злом. Вона бачила це, і Її серце наче пронизувала зброя. Просімо, щоб Матір Божа і нам допомагала терпіти наші скорботи, які в порівнянні з Її скорботами ніщо, але для нас вони — проблема, щоб Матір Божа допомагала нам терпіти, прощати, любити, як заповідав Господь», — підсумував Блаженніший владика.

Просмотров: 1547