«Слово Предстоятеля»: Про Успіння Пресвятої Богородиці (відео)

Маємо благочестиво жити на землі й просити Божу Матір, щоб Вона заступилася перед Богом за нас грішних, аби наш перехід від землі на Небо був не лютою смертю, а успінням, яке приводить людину до вічного життя.

28 серпня 2021 року в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов двадцять четвертий випуск нового сезону щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель привітав усіх зі святом Успіння Пресвятої Богородиці та нагадав дивну таїну Її Успіння.

Як пояснив Архіпастир, Успіння Божої Матері – це перехід Богородиці з землі на Небо, але ми не називаємо це смертю, тому що Вона наче заснула дивним сном. “Ми, грішні, вмираємо в конвульсіях, нас смерть мучить, а Божа Матір нібито заснула. Під час цього Успіння Пресвята Богородиця віддала Себе в руки Божі”, – зауважив владика.

Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав усіх: “Успіння є яскравим прикладом того, що Господь Своїм воскресінням знищив смерть і відняв у пекла його силу. Ми маємо благочестиво жити на землі й просити Божу Матір, щоб Вона заступилася перед Богом за нас грішних і подарувала нам великий дар, щоб наш перехід від землі на Небо був не лютою смертю, а успінням, успінням, яке приводить людину до вічного життя і блаженства”.

Нагадаємо, з 27 жовтня 2018 р. по 9 листопада 2019 р. вийшло 55 передач у рамках програми «Слово Предстоятеля». У кожному випуску Блаженніший Митрополит Онуфрій тлумачив уривок з Євангелія, який читався в храмах під час Літургії в найближчу неділю. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ готував текстову версію кожної з програм.

Архівні записи передач можна знайти на сайті та YouTube-каналі «Інтера» за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 548