Предстоятель звершив Божественну літургію та благословив дітей на навчання у Києво-Печерській Лаврі (відео)

29 серпня 2021 року, у Неділю 10-ту після П’ятидесятниці, свято перенесення Нерукотворного Образа (Убруса) Господа Iісуса Христа, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Успенської Києво-Печерської лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Коктебельський Агафон та духовенство Києво-Печерської лаври.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів вірянам церковне передання про появу Нерукотворного Образу Господа Іісуса Христа та зцілення від прокази царя Авгаря. Предстоятель також закликав паству берегтися від духовної прокази – гордості, і вчитися смиренню, приклад якого дає нам Пресвята Богородиця.

За богослужінням особливо помолились про припинення епідемії, про лікарів та одужання хворих.

Після Літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив молебень на початок навчання з проханням про благословення школярів та студентів. Після молитви Предстоятель окропив святою водою дітей та усіх мирян і благословив на новий навчальний рік.

Напередодні Блаженніший владика очолив всенічне бдіння з чином погребіння Плащаниці Божої Матері.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2021