Знання не має сили без особистого духовного досвіду — Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

У День знань Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій побажав усім із радістю здійснювали подвиг освіти та робити особисті кроки до Бога, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«У Християнстві не має сили знання, якщо воно не затверджується на особистому духовному досвіді. Якщо людина свої знання не застосовує у житті, то такі знання приносять мало користі або й узагалі не приносять», — зазначив Предстоятель.

Істинний пастир, як підкреслив Його Блаженство, — той, хто своїм знанням, своїм словом і життям висвітлює шлях для інших, хто приносить духовну користь і собі, і тим, хто живе під його духовним керівництвом.

Блаженніший владика побажав викладачам майбутніх пастирів терпіння та пам’ятати, що «студенти дивляться і на ваш розум, і на ваше життя». А студентам Київської духовної академії і семінарії — не впадати у відчай та смуток через труднощі під час навчання.

«Треба боротися з собою і самому себе виховувати, дивлячись, наприклад, на старших, на викладачів, на братію святої обителі. Треба себе самого виховувати», — дав духовну настанову Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Насамкінець Архіпастир побажав благоуспішного навчального року, щоб кожен із нас зробив особистий крок до Бога та щоб із радістю здійснювали подвиг освіти, адже «це той шлях, який веде людину до радості та спасіння».

Просмотров: 279