В Олександрійській єпархії освячено храм в Долинській, у Рівненській єпархії — два храми Млинівського монастиря (фото)

31 серпня 2021 року архієпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп очолив Чин освячення новозбудованого храму на честь ікони Божої Матері «Всецариця» та Хресний хід до місця освячення церкви з купіллю в м. Долинській Кіровоградської області, а 29 серпня у Свято-Вознесенському жіночому монастирі смт. Млинів Рівненської області єпископ Дубенський Пимен звершив освячення храму преподобномучениці Євдокії та єпископ Хотинський Веніамін очолив освячення храму на честь священномучеників Олександра, єпископа Харківського, Олександра Хутовицького та Олександра Скальського. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій. 

31 серпня 2021 року архієпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп очолив Хресний хід від Свято-Успенського храму до купелі в м. Долинська Кіровоградської області та після звершив Чин освячення новозбудованого храму на честь ікони Божої Матері «Всецариця».

Як повідомили в Олександрійській єпархії, о 7:50 ранку духовенство, гості та парафіяни Долинського благочиння зустріли архиэпыскопа Боголєпа біля Свято-Успенського храму та о 8:00 почали ходу до купелі, присвяченої іконі Божої Матері «Всецариця», а також храму на честь Успіння Богородиці. Після звершення ходи було звершено Чин освячення новозбудованого храму та образу Божої Матері «Всецариця», а також  Божественну літургію.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархії протоієрей Михайло Бобурка, благочинні Бобринецького та Компаніївського, Олександрійського та Петрівського округів та настоятель храму і благочинний Долинського округу протоієрей Віктор Місяйло.

Після Правлячий архієрей привітав всіх із знаменною подією і нагородив благодійників та учасників будівництва храму.

29 серпня 2021 року, в день 18-ліття Свято-Вознесенського жіночого монастиря смт Млинів Рівненської області, з благословення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія було освячено два престоли в обителі.

Зокрема після завершення вечірні Чин освячення храму святої преподобномучениці Євдокії очолив вікарій Рівненської єпархії, єпископ Дубенський Пимен. Владиці співслужили благочинний Млинівського округу протоієрей Василій Іванейко, клірики обителі та прибуле духовенсто. За богослужінням молилися ігуменя Михаїла (Заєць) і сестри обителі.

Освячення храму на честь священномучеників Олександра, єпископа Харківського, Олександра Хутовицького та Олександра Скальського очолив єпископ Хотинський Веніамін у співслужінні єпископа Дубенського Пимена.

Цей храм облаштовував та готував до освячення покійний архімандрит Олександр (Катлер), тому після завершення чину владики відслужили заупокійну літію за спочилим священиком.

Після богослужіння було пострижено у сан іподиякона монаха Даниїла (келейника спочилого архім. Олександра).

У вітальному слові владика Веніамін подякував митрополиту Варфоломію, єпископу Пимену та ігумені Михаїлі за можливість спільної молитви та побажав постійно відчувати Господню благодать у новоосвячених храмах.

Своєю чергою настоятельниця монастиря висловила слова вдячності всім присутнім та попросила молитов за сестер обителі і за упокій о. Олександра.

Просмотров: 953