У Вінницькій єпархії освячено новий храм

У ніч з 3 на 4 вересня 2021 року після завершення 23-кілометрового Хресного ходу з смт. Літина до с. Шевченка Вінницької області, де зберігається Зиновинська ікона Божої Матері, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив освячення храму на честь святих Жон-мироносиць в селі Шевченка, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії.

Завдяки зусиллям настоятеля протоієрея Володимира Кіщука та людей доброї волі в короткий термін був зведений новий літній храм на території храму на честь Зиновинської ікони Божої Матері.

Митрополит Варсонофій звершив Всенічну, Чин освячення дерев’яного храму на честь святих Жон-мироносиць та Божественну літургію.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархії архімандрит Аркадій (Сенчуківський), благочинні Барського округу архімандрит Серафим (Поворозник), Хмільницького – протоієрей Михаїл Шикирун, Калинівського – протоієрей Володимир Розман, Літинського – протоієрей Олег Макар, Козятинського – протоієрей Миколай Волохатий, настоятель храму протоієрей Володимир Кіщук та духовенство єпархії. За літургією також молилась ігуменя Антонія (Стеценко) з сестрами. Всього в богослужінні взяли участь понад 50 священиків.

За літургією були піднесені особливі молитви про мир в Україні та припинення епідемії коронавірусу.

Після архіпастирської проповіді митрополит Варсонофій подякував вірянам, які взяли участь у хресній ході, за стійкість у вірі та подвиг на славу Божої Матері. Архієрей також подякував настоятелю храму за новозбудований літній храм, владика відзначив пастирську діяльність о. Володимира та активне молитовне життя парафії.

Просмотров: 859