Архієпископ Нафанаїл освятив храм у с. Звиняче на Волині, побудований замість захопленого

4 вересня 2021 року архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл освятив престол і звершив першу Божественну Літургію у храмі на честь святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійського Чудотворця у селі Звиняче, Луцького району, Волинської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Волинської єпархії.

Високопреосвященнішому владиці співслужили благочинний округи протоієрей Валерій Пилипчук, завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич), настоятель храму священик Сергій Бачинський, клірики єпархії та гості у священному сані.

На малому вході керуючий єпархією возвів настоятеля храму у сан протоієрея та відзначив високою церковною нагородою – митрою.

Під час богослужіння лунала посилена молитва за мир в Україні та за єдність світового Православ’я. Також були піднесені молитви за позбавлення від коронавірусної інфекції та здоров’я медичних працівників. Була виголошена молитва під час згубної пошесті та смертоносної зарази.

За богослужінням співали два хори – місцевий та хор священнослужителів кафедрального собору м. Луцьк під керівництвом протодиякона Михайла Абрамчука.

Після Божественної літургії архієпископ Нафанаїл звернувся до усіх присутніх з вітальним словом.

Нагадаємо, 10 березня 2019 року, у Прощену неділю, Миколаївський храм села Звиняче був переведений у юрисдикцію “ПЦУ”. Понад 60 мешканців села зберегли вірність канонічній Церкві та з того часу і по нині молилися у старій хатині. 

Просмотров: 4277