У с. Красносілка на Вінничинні прихильники “ПЦУ” захопили храм УПЦ

3 вересня 2021 року прихильники “ПЦУ” здійснили рейдерське захоплення Іоанно-Богословського храму УПЦ в с. Красносілка Вінницької області. Про це заявив благочинний Бершадського церковного округу протоієрей Олег Мураховський, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Тульчинської єпархії.

Як зазначив священнослужитель, о 10 годині ранку йому зателефонували мешканці села і розповіли, що на території раніше опечатаного поліцією Іоанно-Богословського храму представники “ПЦУ” на чолі зі «священиком ПЦУ» Ростиславом Процаніним і Сергієм Ярко зривають двері на прицерковному будинку, у якому громада УПЦ тимчасово проводила богослужіння. В цей час біля храму вже перебували два автомобілі поліції, нібито для «забезпечення охорони правопорядку».

Прихильники “ПЦУ” змушували увійти до прицерковного будинку священика сільської громади УПЦ ієрея Андрія Козюка, в якому нападники розбили вікна і двері, щоб він забрав свої речі, «тому що завтра їх там не буде».

О 12.15 благочинний повідомив про це самоправство на лінію 102, але слідчо-оперативна група прибула на місце події о 14.55, хоча відстань від райвідділу до села всього 65 км і тільки після дзвінка на гарячу лінію МВС поліція почала збір заяв і пояснень. Інформується, що до цього часу організатор захоплення храму Ростислав Процанін вже поїхав.

Як повідомляється на сайті єпархії, у голови Бершадської ОТГ пана Нечитайла було «усне розпорядження керівництва» щодо забезпечення «правильного» розв’язання питання про храм.

«Створюється враження, що високі прихильники Фанару, після завершення візиту патріарха Варфоломія в Київ, “дали команду” для всіх органів місцевої влади, щоб вона сприяла захопленню та переоформленню храмів УПЦ, в тому числі і на Бершадщині, на користь так званої ПЦУ, не чекаючи остаточних рішень Вищої судової влади України», – пояснили в Тульчинській єпархії.

4 вересня 2021 року представники “ПЦУ” звершили в захопленому храмі с. Красносілка «подячний молебень».

Рейдери висловили подяку співробітникам правоохоронних органів за забезпечення правопорядку на території храму і прилеглої до нього території. Рейдери стверджують, що громада “ПЦУ” зайшла в храм «на підставі рішення судів усіх інстанцій».

Іоанно-Богословський храм с. Красносілка Вінницької області прихильники “ПЦУ” намагалися захопити з 2019 року після проведення незаконних зборів жителів села про перепідпорядкування храму на користь “ПЦУ”. Релігійна громада УПЦ відстоювала своє право на храм і прицерковний будинок в судовому порядку. Весь цей час богослужіння в храмі не здійснювалися, він був опечатаний поліцією. Також повідомлялося, що сім’ю священнослужителя УПЦ намагаються виселити із церковного будинку.

Фото facebook.com

Просмотров: 1315