В Овруцькій, Конотопській, Ніжинській єпархіях освятили нові храми та престол

Митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон звершив освячення храму Іллінського храму в селі Раївка, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман освятив храм на честь преподобного Симеона Столпника села В’язенка, єпископ Ладанський Феодосій освятив новий престол у Миколаївському храмі с. Сулак. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Овруцької, Конотопської та Ніжинської єпархій.

4 вересня 2021 року митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон звершив освячення Іллінського храму в селі Раївка Радомишльського району Житомирського району.

Після Божественної літургії владика подякував всім за добру справу з будівництва нової церкви та привітав з цією історичною подією. Настоятель цього храму священник Володимир  Михальчук  був нагороджений  правом носіння наперсного хреста, троє прихожан отримали благословенні архієрейські грамоти.

4 вересня архієпископ Конотопський і Глухівський Роман звершив освячення храму та Божественну Літургію у новоосвяченому храмі на честь преподобного Симеона Столпника села В’язенка Путивльського благочиння. Його Високопреосвященству співслужило духовенство єпархії.

Під час малого входу настоятель храму ієрей Сергій Ведмідь був нагороджений правом носіння “камілавки” та “наперсного хреста”. На завершення владика звернувся до присутніх зі словами настанов, а також привітав з освяченням храму.

5 вересня з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента єпископ Ладанський Феодосій освятив новий престол у Миколаївському храмі с. Сулак Носівського району Чернігівської області. Після завершення чину освячення престолу Архіпастир звершив у храмі Божественну літургію. 

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко та духовенство єпархії. Дияконський чин очолив архідиякон Андрій Лотанюк.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

Після відпусту літургії єпископ Феодосій звернувся до присутніх зі словом проповіді, з благословення митрополита Климента нагородив благодійників і найбільш активних парафіян благословенними архієрейськими грамотами та благословив усіх.

Просмотров: 373