Митрополит Никодим взяв участь у святкуваннях Польської Церкви з нагоди вшанування священномученика, який входить до Собору Житомирських святих

6 вересня 2021 року, на запрошення архієпископа Перемишльського і Горлицького Паїсія (Польща), митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим взяв участь у святкових урочистостях з нагоди пам’яті священномученика Максима Горлицького (+1914), який входить до Собору Житомирських святих. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Житомирської єпархії.

У співслужінні архієпископа Люблінського і Холмського Авеля та архієпископа Перемишльського і Горлицького Паїсія та духовенства Польської Православної Церкви митрополит Никодим звершив Божественну літургію у кафедральному соборі Святої Трійці у Горлиці.

Наприкінці богослужіння владика сказав слово проповіді, в якому зазначив, що священомученик Максим Горлицький є близьким для Православної Житомирщини, адже навчався у Волинській духовній семінарії в Житомирі та був тут рукоположений.

Також митрополит Никодим передав в дарунок архієпископу Паїсію ікону із часткою мощей нещодавно канонізованого святителя Євменія Житомирського.

Своєю чергою від архієпископа Паїсія митрополит Никодим отримав образ священномученика Максима Горлицького із часткою його мощей та був нагороджений єпархіальною медаллю цього святого.

Просмотров: 736